Στο εδώλιο παραπέμπονται ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και άλλοι 16 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο στρατό ξηράς.

Ads

Όλοι οι εμπλεκόμενοι σχετίζονται με την επίμαχη σύμβαση για το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Sonak, η προμήθεια του οποίου, σύμφωνα με την κατηγορία, ανήλθε σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, με σημαντική ζημία για το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου έλαβε ως προκαταβολή το ποσό των 34,4 εκατ. ευρώ, αν και το επίμαχο σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, σε χρόνο δηλαδή πριν από την υπογραφή της σύμβασης.

Εκτός από τον επιχειρηματία, που μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη για απιστία τους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο, και για απλή συνέργεια τον πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, αλλά και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

Ads