Σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ δικάζεται την Τρίτη (03/09) για τις κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο του 2011, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στους δήμους. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου, ζητώντας μαζική παρουσία των δημοσίων υπαλλήλων στις 12:00 το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Ads

 
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου,  σχολιάζοντας την παραπομπή σύσσωμου του Γενικού της Συμβουλίου με την κατηγορία, όπως αναφέρει, της «ρύπανσης του περιβάλλοντος» είναι προφανές  πως «αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ποινικής δίωξης των εκπροσώπων τους που αντιστέκονται ενωτικά στα μνημόνια και αγωνίζονται για την κατάργηση της ισοπεδωτικής πολιτικής της κυβέρνησης».
 
«Η χρονική συγκυρία της παραπομπής στη Δικαιοσύνη με αστείες κατηγορίες δεν είναι επίσης τυχαία. Γίνεται σε μία κρίσιμη στιγμή, που ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κορυφώνεται απέναντι στις απολύσεις που γίνονται (Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί) και αυτές που προωθούνται με πρόσχημα την διαθεσιμότητα-κινητικότητα και την αξιολόγηση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και καταλήγει:
 
«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λέμε όχι στην τρομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων μας. Δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομοκρατούν οι παραπομπές σε δίκες. Θα αγωνιστούμε μαζικά και ενωτικά για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στόχο έχει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
 
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ «καταδικάζει απερίφραστα τη νέα επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος που επιχειρεί η Κυβέρνηση, με τη δικαστική παραπομπή σύσσωμου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ».
 
Η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την πλήρη συμπαράστασή της στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, επισημαίνει πως «με τέτοιες μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των συνδικάτων και των εργαζομένων». «Τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμα πιο δυναμικά, ενωτικά και μαζικά μέχρι την  ανατροπή της πολιτικής – λαιμητόμου των Υπηρεσιών, των Κοινωνικών Αγαθών και των Δημοσίων Υπαλλήλων», διαμηνύει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ δήλωσε πως η δίκη των 35 μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης εντάσσεται σε σχέδιο ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και κοινωνικών αντιστάσεων. Είναι μια πολιτική δίκη, ανέφερε εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, σημείωσε ότι μετά και τις πολιτικές επιστρατεύσεις, είναι σαφές ότι έρχεται η ποινικοποίηση των αγώνων, κάτι που αντανακλά τον πανικό και τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στις αντιστάσεις.