Στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο οδηγήθηκε και πάλι η Βίκυ Σταμάτη, μετά την εξέτασή της από τους Εισαγγελείς στη ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο των ερευνών για την απόδρασή της την Πέμπτη από το ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Ads

Η κρατούμενη έδωσε ανωμοτί κατάθεση, ενώ ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για απόδραση αλλά για φυγή προκειμένου να δει το παιδί της. «Περιπλανιόταν άσκοπα» μετά την απόδρασή της, είπε ο δικηγόρος της. Ανέφερε ακόμη ότι η Βίκυ Σταμάτη είναι μετανιωμένη και πως έχει εμπιστοσύνη στους Εισαγγελείς.

Η Βίκυ Σταμάτη επικοινώνησε μέσω τρίτου ατόμου με το δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση κι αυτός ειδοποίησε τις εισαγγελικές Αρχές μεταφέροντας την επιθυμία της πελάτισσάς του να  παραδοθεί αναφέροντας και το σημείο που βρισκόταν. Τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Χαϊδαρίου, κοντά στην εκκλησία της Παναγίτσας, σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο.

Το πρώτο που φέρεται να είπε στις αρχές ήταν πως «θέλει να δει το παιδί της έστω για λίγο». Όταν ρωτήθηκε πώς έφυγε είπε πως «περπατούσα όλη τη νύχτα κοντά στο νοσοκομείο, περιπλανιόμουνα με σκοπό να πάω στο παιδί μου. Οταν κουράστηκα βρήκα καταφύγιο στην εκκλησία».

Ο Αλέξης Κούγιας, μετά την παράδοσή της, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη καταγγέλλοντας την κωμικοτραγική «αυθόρμητη» απόδραση και παράδοση, κάνοντας λόγο για ανθρώπους που τη συμβουλεύουν. Όπως σημείωσε σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να σχεδιάσει μόνη της την απόδρασή της. «Δεν είναι ικανή», ανέφερε.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις αρχές αναζητείται μια γυναίκα που φέρεται να βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο και στη συνέχεια της πρόσφερε καταφύγιο στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Όπως αναφέρει το Έθνος, η γυναίκα αυτή την είχε επισκεφτεί στο ίδρυμα χωρίς να καταγραφεί στα βιβλία επισκεπτηρίου και ίσως πρόκειται για το τρίτο πρόσωπο που επικοινώνησε με τον συνήγορο της Βίκυς Σταμάτη.