Συνέντευξη Τύπου στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο Εργασίας παραχώρησαν ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που πρόσκεινται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, παρουσιάζοντας το δικό τους πόρισμα για τα εργασιακά.

Ads

Στην πρόταση νόμου που επεξεργάστηκαν, σημειώνεται ότι καταργούνται όλες οι «αντεργατικές διατάξεις» που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια με τα τρία μνημόνια. Παράλληλα, αναφέρει το ΠΑΜΕ, «διασφαλίζονται» οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αποκαθίστανται ο 13ος μισθός στα 751 ευρώ.

Στο στόχαστρό τους βρέθηκε η κυβερνητική πολιτική, σημειώνοντας, ότι οι απώλειες στο βιοτικό της επίπεδο προσεγγίζουν το 50%, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισαν την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων από το 2010.

Για το πόρισμα της Επιτροπής των Σοφών για τα εργασιακά ανέφεραν, ότι είναι προπομπός που δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση, να προχωρήσει στις εργασιακές αλλαγές που κατοχυρώνουν τη ζούγκλα στην αγορά εργασίας.

Αυτό που χρειάζεται για το επόμενο διάστημα, όπως υποστήριξαν, είναι η οργάνωση του αγώνα με το σύνθημα «ή εμείς ή τα μονοπώλια», ενώ απηύθυναν κάλεσμα προς όλους για μαζική συμμετοχή σε συλλαλητήριο στις 17 Οκτωβρίου, ως σταθμός στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων.

Ads

Λίγο νωρίτερα μπροστά από το υπουργείο Εργασίας συγκέντρωση πραγματοποίησε και η ΛΑΕ, παρουσία του επικεφαλής του κόμματος Π. Λαφαζάνη, ως διαμαρτυρία για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.