Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή, οι συλληφθέντες Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης, οι οποίοι το μεσημέρι θα δικαστούν για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ads

Χθες, η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής – αυτοκινήτου με το οποίο κυκλοφορούσαν όταν συνελήφθησαν -, της πλαστογραφίας, της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες, που καταζητούνταν συνελήφθησαν χθες στη Σπάρτη, σε τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας για ναρκωτικά.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο συνήγορος του Κώστα Σακκά, Δημήτρης Κατσαρής, υποστήριξε πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον των δύο συλληφθέντων, όταν έπεσαν σε τυχαίο μπλόκο και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, σημειώνοντας ότι δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. Είπε ακόμη, πως όταν ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους πριν τους πάρουν αποτυπώματα, όπως δικαιούνται, οι αστυνομικοί στο τμήμα Σπάρτης απάντησαν με άγριο ξυλοδαρμό.

Ads

Ανάλογες καταγγελίες για ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς διατύπωσε και ο συνήγορος του Μάριου Σεϊσίδη, Κώστας Παπαδάκης, σύμφωνα με τον οποίο μετέβη ιατροδικαστής στην αντιτρομοκρατική μετά από αίτημα του κατηγορουμένου, για να τον εξετάσει.