Κρατούμενοι έμειναν όλη τη νύχτα ο Ιωάννης Κουρτάκης, εκδότης και διευθυντής της σαββατιάτικης εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και νόμιμος εκπρόσωπος του «Παραπολιτικά FM 90,1», και ο Παναγιώτης Τζένος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας και διευθυντής προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού. Το μεσημέρι θα δικαστούν από το αυτόφωρο Μονομελές.

Ads

Στο μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης διέταξε εις βάρος τους ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Οι δύο τους συνελήφθησαν και διώκονται για συκοφαντική δυσφήμιση , έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ έγινε έπειτα από προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του με την ένοπλη βία και την τρομοκρατία από τους Ιωάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο στη ραδιοφωνική εκπομπή τους στα «Παραπολιτικά Fm». Όπως κατήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αυτό έγινε στο πλαίσιο εκβιασμού από την εφημερίδα προκειμένου να αποσύρει κατηγορίες που ανέφεραν πως το μέσο είχε χρηματιστεί από κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ads

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας διαχώρισε τη δικογραφία ως προς την συκοφαντική δυσφήμιση και ως προς την υπόθεση της κακουργηματικής απόπειρας εκβίασης, την οποία παραπέμπει σε τακτική δικάσιμο.

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθησαν ο εκδότης και ο διευθυντής των Παραπολιτικών

Ο επίμαχος διάλογος

Δεν έχουμε δει τον κ. Καμμένο να κάνει δήλωση για την σύλληψη της κ. Ρούπα. Την αναμένουμε με ενδιαφέρον εκτός και εάν το τελευταίο διάστημα λόγω των σχέσεων που έχει ο γιος του με διάφορα παρακρατικά μαγαζιά έχει αρχίσει ο κ. Καμμένος να θεωρεί συμπαθή κοινωνική τάξη τους Κουφουντίνες, τους Γιωτόπουλους και τους Μαζιώτιδες.

[…]

Αναμένουμε και μία δήλωση του συγκυβερνήτη του κ. Πάνου Καμμένου, για παράδειγμα να βγει και να μας πει αν ήταν καλό που συνελήφθη η Ρούπα. Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καμία δήλωση. Την περιμένουμε με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Πάνος έχει κάνει το κουνέλι. Τέσσερις μέρες το κουνέλι.

[…]

Ναι, γιατί ο γιος του Πάνου είναι λίγο με τη Ρούπα. Είναι λίγο με τη Ρούπα ο γιος του Πάνου.

[…]

Και θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η άποψη του υιού Καμμένου για τη σύλληψη της Ρούπα. Όχι τίποτε άλλο, μου λένε ότι ο μικρός Καμμένος είναι λίγο Εξάρχεια».

Καμμένος: Εκβιάστηκα μέσω του παιδιού μου

Για τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή Παναγιώτη Τζένου, μίλησε σήμερα ο Πάνος Καμμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Βλέπω και ανακοινώσεις κομμάτων που αναφέρονται στη χθεσινή σύλληψη για δήθεν δημοσίευμα. Δεν αφορά δημοσίευμα η σύλληψη, αφορά αναφορά επί δύο ημέρες στο ραδιόφωνο του κ. Κουρτάκη και του κ. Τζένου οι οποίοι ενέπλεκαν τον ανήλικο γιο μου, ο οποίος πάει στη Β’ Λυκείου, στην Αθήνα δεν έχει ανέβει ποτέ το παιδί, ότι είναι στα Εξάρχεια, ότι είναι αναρχικός, ότι είναι λέει, σας διαβάζω επί λέξει, ότι είναι λέει ο γιος του Πάνου λίγο με τη Ρούπα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Και πρόσθεσε: «Αναφέρει το παιδί σαν αναρχικό και σαν τρομοκράτη. Ένα παιδί που ετοιμάζεται να πάει στο Πανεπιστήμιο. Να πάει στο εξωτερικό. Ένα παιδί που θα το αποκλείσουν από όλα τα πανεπιστήμια και από χορήγηση βίζας. Γιατί; Γιατί είναι γιος μου. Και έπρεπε να εκβιαστώ εγώ μέσω του παιδιού μου, το οποίο δεν έχει ανέβει στην Αθήνα στη ζωή του».

Οι αντιδράσεις

Στο μεταξύ το ζήτημα ξεσήκωσε πολιτική αντιπαράθεση. Η αντιπολίτευση με προεξάρχουσα τη ΝΔ έκανε λόγο για επίθεση στην «ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία και ενημέρωση» και «αυταρχικό κατήφορο». Ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας, σημείωσε πως «η σύλληψη έδωσε την την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση». «Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων», πρόσθεσε.

Η εξέλιξη προκάλεσε και την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, η οποία σε ανακοίνωση της εξέφρασε την έντονη ανησυχία της «για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία». «Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι», ανέφερε η Ένωση.

Διαβάστε επίσης: Αντιδράσεις κομμάτων για τη σύλληψη των Κουρτάκη – Τζένου των Παραπολιτικών