Τέθηκε στο αρχείο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία που είχε σχηματιστεί κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη έπειτα από μήνυση του υπόδικου παρουσιαστή, Μένιου Φουρθιώτη.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι την μήνυση είχε κάνει ο Μένιος Φουρθιώτης κατά του πρώην υπουργού, ενώ όπως αποκάλυψε χθες Κυριακή 30/1 ο Μ. Φουρθιώτης σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να είχε ενθαρρυνθεί για την μήνυση και από τον πρώην διευθυντή του γραφείο τύπου του υπουργείου Εργασίας Σωτήρη Πίκουλα.

Η μήνυση αφορούσε στα αδικήματα της εξύβρισης για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου και είχε κατατεθεί τον Απρίλιο του 2021. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε λάβει κλήση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων. Σύμφωνα πάντως με νομικές αλλά και εισαγγελικές πηγές η δικογραφία θα έπρεπε να διαβιβαστεί στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Η παράκαμψη της συνταγματικής πρόβλεψης της άρσης ασυλίας είχε την αντίδραση της ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία έστειλε αναφορά στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ζητώντας του να ενημερωθεί εάν έχει διαβιβασθεί στην Βουλή σχετική δικογραφία, ενώ αναφορά απέστειλε και στον Άρειο Πάγο.

Ads

Μάλιστα η όλη υπόθεση είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα καθώς είχε ζητήσει να του υποβληθούν σε αντίγραφα τα ενδιαφέροντα συναφή έγγραφα.

Από την πλευρά της η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει ανέφερε ότι η κλήση είχε αποσταλεί στον πρώην υπουργό εκ παραδρομής.

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μένανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».