Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επισκέπτεται τις περιοχές που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας το περασμένο Σάββατο.

Ads

Ο Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, μετέβη στην περιοχή της Κλεισούρας, όπου υπέστη μεγάλη ζημιά η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, λόγω των κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει ο δρόμος. Επίσης, επισκέφθηκε τις κοινότητες Κλεισορεύματα, Διαφινιάς, Χρυσοβέργι και Ζευγαράκι, που έχουν υποστεί  αρκετές ζημιές από την κακοκαιρία. O Πάνος Σκουρλέτης συνοδεύοταν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, την αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου

Ο υπουργός Εσωτερικών συνομίλησε με κατοίκους, αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων.  «Εκείνο που προέχει αυτή την στιγμή είναι να ενταθούν οι έλεγχοι, που ήδη έχουν ξεκινήσει, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα των καταγραφών είτε είναι σπίτια, είτε επιχειρήσεις, είτε οικοσκευές, ώστε να μπουν στον δρόμο των αποζημιώσεων, αφού υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο», τόνισε.

Παράλληλα σημείωσε, ότι «είναι θετικό το γεγονός πως υπήρξε άμεση κινητοποίηση και από την Περιφέρεια και από τους δύο Δήμους» προσθέτοντας: «Βεβαίως η αμεσότητα της κινητοποίησης δεν μπορεί να υπερβεί κάποιες χρόνιες καταστάσεις και την απουσία εδώ και χρόνια κάποιων υποδομών. Αυτά, στις ακραίες καταστάσεις που ζήσαμε με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έκαναν και την μεγάλη ζημιά».

Ads

Οι κάτοικοι, εξάλλου, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους και προς τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Αγρινίου. Ειδικά, ο κ. Παπαναστασίου είχε έντονους διαλόγους με κάποιους κατοίκους σχετικά με τη διάθεση νερού, και διάφορων ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς.

Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί και άλλες περιοχές των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου, προκειμένου να διαπιστώσει και εκεί το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, είπε ότι «υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, σε κατοικίες σε επιχειρήσεις και στο περιβάλλον».

Όπως τόνισε στην συνέχεια, «έχουμε μπροστά μας έναν επόμενο “Γολγοθά”, δηλαδή να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε γρήγορα αποκατάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, με σχέδιο παρεμβάσεων και ευθύνη».

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας στο Μεσολόγγι ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, των δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας, καθώς και εκπροσώπων αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η καταγραφή  των ζημιών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά δίκτυα, σε γέφυρες, σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις, ενώ οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν αιτήματα για καταγραφή ζημιών σε σπίτια, στα γραφεία που λειτουργούν στους δήμους γι’ αυτό το σκοπό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, agriniopress.gr