Ειδικό φρουρό που βρισκόταν στην Όθωνος της πλατείας Συντάγματος ξυλοκόπησαν άγνωστοι ενώ επέστρεφαν από την κηδεία του Δ.Χριστούλα, διαδηλώνοντας. 

Ads

Πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησε πλήθος κόσμου μετά την κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα. Μόλις οι διαδηλωτές έφθασαν στο Σύνταγμα, αντιλήφθηκαν δύο αστυνομικούς, οι οποίοι μάλλον αποχωρούσαν από την υπηρεσία, καθώς φορούσαν πολιτικά μπουφάν και κρατούσαν τον εξοπλισμό σε τσάντες. Οι αστυνομικοί ήταν ανυποψίαστοι, μη γνωρίζοντας πως μόλις έφθανε στο σημείο η πορεία. Κάποιοι όμως από τους διαδηλωτές τους ακολούθησαν. Τότε οι δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να διαφύγουν, ωστόσο οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές έπιασαν τον ένα και δίχως καν να του μιλήσουν,  άρχισαν να τον ξυλοκοπούν ενώ μετά του πήραν το σακάκι της στολής, αλλά και τον υπηρεσιακό του εξοπλισμό και τα κρέμασαν στα δέντρα της πλατείας. 

Ο φρουρός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Νωρίτερα έγινε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του 77χρονου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος το πρωί της περασμένης Τετάρτης αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος.

Ads

Σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

Το φέρετρο με τη σορό του αυτόχειρα τοποθετήθηκε σε βάθρο, μπροστά στην είσοδο του νεκροταφείου.

Συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο στον 77χρονο, ενώ όταν η σορός έφτασε οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα.

Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπογράμμιζε «την πολιτική διαθήκη» που αφήνει ο Δημήτρης Χριστούλας, επιλέγοντας να δώσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.

Στη διάρκεια της πολιτικής κηδείας διαβάστηκαν μηνύματα από οργανώσεις, ενώ ακούστηκε το τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου και του Μίκη Θεοδωράκη, «ποιος τη ζωή μου».