Στις 4 Ιουλίου 2016 θα συζητηθούν στο ΣΤΕ  οι αιτήσεις ακύρωσης των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού για τη χορήγηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. 
     

Ads

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου όρισε εμβόλιμα τη δικάσιμο, μετά τη λήξη του δικαστικού έτους, που είναι 30 Ιουνίου 2016.

Θα συμμετέχουν εκτός των συμβούλων Επικρατείας και αντιπρόεδροι, ενώ επίσης όρισε εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου.

Να σημειωθεί ότι ένας εκ των συνηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών είχε αποστείλει επιστολή στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για επίσπευση εκδικάσεως των υποθέσεων αυτών.

Ads

Τέλος, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί, κεκλεισμένων των θυρών, στις 17 Ιουνίου 2016 στην Ολομέλεια του ΣτΕ -πρόεδρος ο κ. Σακελλαρίου και εισηγητής ο κ. Παπαγεωργίου- η αίτηση αναστολής του Mega για το ζήτημα των αδειών. Στην αίτησή του το Mega, μεταξύ επικαλείται μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με το εφαρμοστέο ενωσιακό δίκαιο η όλη διαδικασία αδειοδότησης, πλέον του ότι είναι αντίθετη στα Ευρωπαϊκά νομοθετικά δρώμενα είναι και αντισυνταγματική, λόγω της παράκαμψης του ΕΣΡ”.