Στις 30 Αυγούστου θα γίνει η δημοπρασία για τις τέσσερις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Ads

Στη δημοπρασία συμμετέχουν εννέα υποψήφιοι, ενώ μετά το αποτέλεσμα θα ακολουθήσει έλεγχος του «πόθεν έσχες» προκειμένου να δικαιολογηθούν τα ποσά τα οποία θα κατατεθούν για την εξασφάλιση της άδειας.

Οι εννέα συμμετέχοντες είναι:

1.ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (NTV)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΤΠΚ μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ)
8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
9. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED.

Ads

Η Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, απέστειλε σήμερα στους εννέα υποψηφίους το ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα.

«Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο με στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν συμμετέχει σε παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες. Υπενθυμίζουμε δε ότι ανεβάζει στην Διαύγεια όλες τις διοικητικές πράξεις και αποφάσεις που λαμβάνει», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Σημειώνεται ότι με χθεσινή ανακοίνωση του ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ έκανε λόγο για «αναπάντητα ερωτήματα» σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία.

Όπως ανέφερε:
 

«Λόγω δε της βιασύνης και της αδιαφανούς διαδικασίας, με την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει τον διαγωνισμό, υπάρχει κίνδυνος ο σχεδιασμός και το σύστημα τα καταρρεύσει και να οδηγηθούμε στην πράξη σε ένα χειροκίνητο σύστημα διαγωνισμού. Αυτό είναι αντίθετο με την προκήρυξη και πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί.

Στην διαδικασία που παρουσιάστηκε στις αρχές Αυγούστου υπήρχαν σοβαρά θέματα διαφάνειας, ο δε χρόνος υλοποίησης του διαγωνισμού, με πρόχειρους υπολογισμούς, πλησίαζε τα δυο εικοσιτετράωρα. Υποθέτουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος να περιμένει ότι μπορεί να γίνει διαγωνισμός στον οποίον οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι περιορισμένοι σε ένα δωμάτιο, άγρυπνοι για 48 ώρες και να λαμβάνουν αποφάσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι στην παρουσίαση αυτού του συστήματος αντέδρασε η πλειοψηφία των υποψήφιων και απεχώρησε από την αίθουσα της ενημέρωσης» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Τα μυθεύματα, οι εικασίες, τα αυθαίρετα συμπεράσματα, οι περισπούδαστες ασχετοσύνες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας αποδεικνύουν απλώς ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παραχαράξουν την αλήθεια, με στόχο την μη διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών», σημείωσε σήμερα ωστόσο ο Λευτέρης Κρέτσος.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης αφορά στη χορήγηση νομίμων τηλεοπτικών αδειών ύστερα από 27 χρόνια ανομίας και παραβίασης βασικών αρχών του κράτους δικαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια. Αυτό θα πρέπει να το πάρουν απόφαση όσοι υπερασπίζονται ακόμη την ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα ψέματα τελείωσαν», κετέληξε.