Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το δεύτερο νομοθετικό πακέτο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ελλάδας – Ευρώπης για ένα τρίτο πακέτο δανειοδότησης. Η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:30 και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία στις 3:00. Θυελλώδεις ήταν οι συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής όσο και των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών που προηγήθηκαν.

Ads

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει η διαδικασία να ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε να τηρηθεί το μέγιστο όριο των 10 ωρών που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής και η διαδικασία να ολοκληρωθεί αύριο το πρωί.

Μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές συνεργατών της, θέση της Προέδρου της Βουλής κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων ήταν ότι «είναι γνωστοί οι πραξικοπηματίες στην ιστορία και σίγουρα δεν είναι αυτοί που περιφρουρούν τους θεσμούς».

Νωρίτερα κατά τη συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε πως θα καταψηφίσει και πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Απέστειλε μάλιστα επιστολή στον πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την οποία επισημαίνει ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται προς συζήτηση το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, «δεν εγγυώνται την τήρηση του Συντάγματος, τη θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας, την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου ούτε την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή».

Ads

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: