Στις 20 Δεκέμβρη ψηφίζει για πρόεδρο η ΝΔ. Την απόφαση πήρε το απόγευμα της Τετάρτης η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ). Προηγήθηκε το πρωτοφανές «γαλάζιο» φιάσκο (#eklogesnd) με την ακύρωση των εκλογών που έφεραν το κόμμα πολύ κοντά στη διάσπαση. 

Ads

Παρά τις όποιες ενστάσεις, η ΚΕΦΕ αποφάσισε χθες να προχωρήσει η διαδικασία η οποία και ανατέθηκε στην εταιρεία Vodafone. Στην περίπτωση που χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές, αυτές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι είχαν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»: από τη μία, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης είχαν προτάξει την ανάγκη πρώτα να βρεθεί αξιόπιστη εταιρεία και μετά να οριστεί ημερομηνία εκλογών, ενώ, από την άλλη, οι κύριοι Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης εμφανίζονταν αμετακίνητοι για τη διεξαγωγή των εκλογών την  13η Δεκεμβρίου.

Τελικά κέρδισε το πρώτο «γκρουπ». Η ΚΕΦΕ απέρριψε την προσφορά της εταιρείας Έξυπνα Συστήματα, η οποία εμφανιζόταν να εγγυάται τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορούσε μια «μικρή» εταιρεία να φέρει εις πέρας το έργο των εκλογών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όταν η Vodafone έδινε ως πρώτη ημερομηνία την 20ή Δεκεμβρίου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με online σύστημα και μένει να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία μετά από νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.