Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα θα είναι διήμερη, μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γερμανία και το Βερολίνο. 

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος του Μπαράκ Ομπάμα είναι να επαναβεβαιώσει τη στήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή της οικονομίας στη βιωσιμότητα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων εκτός από την οικονομία θα τεθεί και το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Ομπάμα θα ενδέχεται να επισκεφτεί και τη Λέσβο και την Κρήτη.

Στη «γενέτειρα της Δημοκρατίας» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος Ομπάμα θα υπογραμμίσει την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών που έχουν συμβάλει τόσο πολύ στην ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη και τον πλανήτη. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, θα εκφράσει την εκτίμησή του για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία του λαού προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ads