Στις 13 Ιανουαρίου θα δικαστούν για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης από το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης και ο αρχισυντάκτης Παναγιώτης Τζένος, μετά την τριήμερη προθεσμία που πήραν. Οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ads

Οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος συνελήφθησαν ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος, καθώς κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής τους εκπομπής συνέδεσαν τον γιο του με την ένοπλη βία και την τρομοκρατία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατήγγειλε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα εκβιασμού από τα «Παραπολιτικά» ώστε να αποσύρει τις κατηγορίες σχετικά με τον χρηματισμό των δύο δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Κουρτάκης βγαίνοντας από το δικαστήριο έκανε λόγο για «καθεστώς Τσίπρα – Καμμένου» που «συλλαμβάνει τον εκδότη και τον διευθυντή μιας εφημερίδας την ώρα της εργασίας τους». «Χούντα είναι θα περάσει», είπε.

Ads

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τζένος υποστήριξε πως «οι πρακτικές αυτές θυμίζουν Ερντογάν» και έκανε λόγο για «μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου». Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε: «Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την πρωτοχρονιά στις Άλπεις τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές». «Χούντα είναι θα περάσει», πρόσθεσε και ο Τζένος.

Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την πρωτοχρονιά στις Άλπεις τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει».