Την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, «για να αποδειχθεί ότι η αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται, αλλά και για να κυβερνά με ρεαλισμό και ευθύνη», ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Ads

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1, ο Φώτης Κουβέλης είπε:«Σήμερα είναι αναγκαίο να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταγράψει εκλογική νίκη στις προσεχείς εκλογές. Και η φροντίδα μου δεν είναι άλλη παρά να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στην έξοδο της χώρας από τον θανάσιμο κύκλο της κρίσης. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδείξει ότι η αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται, αλλά ικανή να κυβερνά με κοινωνική ευαισθησία, με ρεαλισμό, με ευθύνη. Και σε αυτή την υπόθεση οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι, βάζοντας κατά μέρους σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές».

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε επίσης πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αποδέκτης συγκεκριμένης πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η πολιτική του στάση δεν εξαρτάται από ανταλλάγματα – για το εάν θα είναι ή όχι σε κάποια λίστα.

Εκτίμησε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απώλειες μετά τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασιών είπε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι είναι το παλαιό σύστημα, που ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας.

Ads