Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τους αυτοδιοικητικούς αγώνες που έρχονται, είπε ότι «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω, ούτε τη Μακεδονία, ούτε τη Θεσσαλονίκη να ξαναπέσει στα χέρια των απόγονων του Παπαγεωγόπουλου και του Ψωμιάδη».

Σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με μια νέα γενιά στελεχών, με μια νέα γενιά στο τιμόνι της Πόλης. Θα συσπειρώσουμε δυνάμεις. Η Κατερίνα Νοτοπούλου εδώ στη Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο». Τόνισε ότι «αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, η Θεσσαλονίκη δε θα γυρίσει πίσω. Η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω».

Νωρίτερα, η υφυπουργός Εσωτερικών, λίγη ώρα πριν από την συγκέντρωση, ερωτηθείσα εάν θα είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είχε καλέσει «όλους τους προοδευτικούς πολίτες» σε συμπόρευση στην προσπάθεια να «αλλάξει η πόλη».

Ads

«Όπως πορεύομαι τα χρόνια της ενήλικής μου ζωής, μέσα στους αγώνες και στην προσπάθεια για να αλλάξει αυτή η πόλη και για να χωράμε σ’ αυτήν, να είναι η πόλη που θέλουμε, που ταιριάζει με τα όνειρά μας, τις επιθυμίες και τους στόχους μας, φυσικά στην προσπάθεια αυτή θα είμαι μπροστά», είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) απεύθυνε κάλεσμα σε «όλους τους προοδευτικούς πολίτες να είμαστε από κοινού μαζί για να χτίσουμε τη Θεσσαλονίκη που θέλουμε» τονίζοντας πως «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, να προχωρήσουμε, να συνεχίσει αυτή η πόλη, να αλλάξει, να είναι η πόλη που μας αξίζει».