Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» δάνεια όταν έρθει στην ολομέλεια της Βουλής ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο, που από την πλευρά του σχολίασε πως είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η πρόταση γίνεται δεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση και συμπλήρωσε πως θα προσπαθήσει να κάνει επαφές με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης..

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις δηλώσεις που έγιναν μετά την συνάντηση τόνισε πως υπάρχουν πολλά κοινά σημεία αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις, διευκρινίζοντας πως είναι «απαιτητό να προχωρήσουμε προκείμενου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας».

Ο Πάνος Καμμένος ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και πως «εμείς κάνουμε δημόσιο διάλογο μπροστά στις κάμερες και αυτόν το διάλογο θα τον συνεχίσουμε για να βρεθεί η καλύτερη λύση για το καλό των Ελλήνων».

«Η “συμμαχία της καταστροφής” αποκαλύφθηκε σήμερα σε όλο της το μεγαλείο», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου. Σε ανακοίνωσή της, περιλαμβάνει στη «συμμαχία ολέθρου» και τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως τόσο οι ΑΝΕΛ όσο και η ΧΑ «έσπευσαν να υπερασπιστούν το ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» σχετικά με την εισαγγελική έρευνα του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες της Κουμουνδούρου περί σχεδίου χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημορκατίας. «Και μετά, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν μαζί στην κυβέρνηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», συμπληρώνει η εκπρόσωπος Τύπου.

Ads

«Ο κ. Τσίπρας, αφού απείλησε εταίρους και αγορές διαμηνύοντας προς Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον, πως δεν θα δεσμευτεί από οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης, χτίζει τώρα τις δικές του συμμαχίες ολέθρου», καταλήγει.