Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα», στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής Την Τετάρτη έχουν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους αρμόδιοι εκπρόσωποι και φορείς.

Ads

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς το ως μία σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία για τη νομική οργάνωση θρησκευτικών κοινοτήτων και ενώσεων τους.

Για νομοσχέδιο που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την ανάγκη επιμέρους αλλαγών και επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Θετικοί εμφανίστηκαν οι ΑΝΕΛ, ζητώντας παράλληλα περαιτέρω διασφαλίσεις, και δήλωσαν ότι την τελική τους στάση θα την εκφράσουν κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Ads

Η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αν θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί χάνει την ευκαιρία να ρυθμίσει τις σχέσεις πολιτείας – εκκλησίας.

Τον πλήρη διαχωρισμό των σχέσεων κράτους – εκκλησίας ζήτησε και το ΚΚΕ, που τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου, καθώς, όπως υποστήριξε, το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη λειτουργία και οργάνωση των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Η Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι καταψηφίζει το «νομικό εξάμβλωμα που είναι ενάντια στην θρησκεία του τόπου».