Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη σήμερα το νομοσχέδιο με τις επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις, το οποίο ψηφίστηκε στις Επιτροπές επί της αρχής και επί των άρθρων.

Ads

Η συζήτηση άρχισε στις 10.00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής.

Με ένσταση αντισυνταγματικότητας που έχει εγείρει ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, άνοιξε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Η ένσταση αναμένεται να απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ads

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων, ενώ η συζήτηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Σήμερα αναμένεται να πάρουν το λόγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ενώ στις 7 το απόγευμα τον λόγο θα πάρει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφιση του, ενώ θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στις Επιτροπές της Βουλής

Τροπολογία με νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ασφαλιστικό

Συγκεντρώσεις την ώρα της ψήφισής του στο Σύνταγμα έχουν προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ, στις 17.30, η ΓΣΕΕ στις 17.00 και το ΠΑΜΕ στις 17.30 στην Ομόνοια.