Αμετανόητη η κυβέρνηση για τα απανωτά φιάσκα στη διαχείριση της πανδημίας – με το πιο πρόσφατο ηχηρό την κατάρρευση της τηλεκπαίδευσης μόλις από την πρώτη μέρα – εξακολουθεί να «κουνάει το δάχτυλο» στην κοινωνία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επικαλείται την καραμέλα της ατομικής ευθύνης  λέγοντας εμμέσως πλην σαφέστατα ότι εάν τυχόν παραταθεί το lockdown θα φταίνε οι πολίτες.

Ads

Όπως χαρακτηριστικά είπε, αφήνοντας να εννοηθεί παράταση της καραντίνας, «για άλλη μία φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε».

Ο Στέλιος Πέτσας επέμεινε και στο αφήγημα περί ξαφνικής και αναπάντεχης έκρηξης των κρουσμάτων μέσα σε λίγες ημέρες υποστηρίζοντας ότι: «Ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο».

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία «βουλιάζουν» ενώ τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3.000 ημερησίως.

Ads

Οι ΜΕΘ βρίσκονται σε οριακό σημείο με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει, ήδη η μεταφορά ασθενών με άλλα νοσήματα σε ιδιωτικές κλινικές