Με τα σημάδια από την επίθεση που δέχθηκε να παραμένουν φανερά στο πρόσωπό της προσήλθε την Τετάρτη στη ΓΑΔΑ η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Μαρία Απατζίδη η οποία έπεσε θύμα αστυνομικής βίας.

Ads

Συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του κόμματός της, η βουλευτής ζήτησε εξηγήσεις για την επίθεση που δέχθηκε, παρά το γεγονός ότι είχε επιδείξει και τη βουλευτική της ταυτότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7 η αντιπροσωπεία του κόμματος δεν έλαβε κάποια απάντηση σχετικά με την εκτροπή των ενστόλων, και εξετάζεται η επόμενη κίνηση.

Η Μαρία Απατζίδη συμμετείχε μαζί με τον Κρίτωνα Αρσένη στη πορεία στα Προπύλαια που πραγματοποιήθηκε ως διαμαρτυρία για τον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα από πυρά αστυνομικού και δέχτηκε χτυπήματα από τα ΜΑΤ.

Ads

Μιλώντας στο NEWS 24/7 για το περιστατικό τόνισε:

«Δεν υπήρχε καμία ένταση. Μας έλεγαν να περιοριστούμε σε μια λωρίδα και εμείς περπατούσαμε όπως μας υπέδειξαν. Στα καλά καθούμενα άρχισαν να με σπρώχνουν και με χτύπησαν. Όταν έδειξα στον άνδρα των ΜΑΤ την βουλευτική μου ταυτότητα προσπαθώντας να τον κάνω να σταματήσει, είπε: “Δεν με νοιάζει” και συνέχισε. Εκτός από εμένα χτυπήθηκαν και αλλά άτομα και μάλιστα ένας άνθρωπος μπροστα μου έφαγε ένα γκλομπ στο κεφάλι. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν ήμουν μέλος της Βουλής. Η διάθεση της Αστυνομίας ήταν συνολικά επιθετική. Θα ακολουθήσουν κινήσεις για το περιστατικό. Θα αποφασίσουμε στο ΜεΡΑ25 ποιες θα είναι αυτές».