Την απόφαση της Unilever να παράγει στην Ελλάδα 110 προϊόντα που μέχρι σήμερα παράγονται στο εξωτερικό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Η πρωτοβουλία αυτή βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας στην Ελλάδα, παρουσία του κ. Χατζηδάκη.
 

Ads

«Η Unilever έχει αποφασίσει 110 διαφορετικοί κωδικοί που παράγονταν στο εξωτερικό, να παράγονται στην Ελλάδα με αυτονόητες συνέπειες στην απασχόληση», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση.
 
Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει και υποδέχεται θετικά τέτοιες πρωτοβουλίες από όπου και αν προέρχονται, επανέλαβε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητας και συμπλήρωσε πως «είναι σημαντική η στήριξη της απασχόλησης ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία».
 
Τα 110 προϊόντα, στα οποία αναφέρθηκε ο υπουργός, θα παράγονται από ελληνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό της Unilever.
 
Σημειώνεται ότι οι εταιρίες ΦΑΜΑΡ και Παπουτσάνης παράγουν για λογαριασμό της τα σαπούνια Lux και μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έναρξη των συνεργασιών και με άλλες βιομηχανίες για την παραγωγή των υπολοίπων κωδικών.
 
Τα 110 προϊόντα που θα παράγονται στην Ελλάδα θα αφορούν τις κατηγορίες των απορρυπαντικών, καλλυντικών και ειδών ατομικής υγιεινής, αλλά όχι τροφίμων.
 
Η παραγωγή των προϊόντων αυτών γίνεται μέχρι σήμερα σε εργοστάσια της Unilever κυρίως στη Γαλλία και τη Γερμανία.