Με την εξέταση του προφυλακισμένου πρώην προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη ανοίγει ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία. 

Ads

Ο προφυλακισμένος για μίζα 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρεία και για δεκάδες παροχές υγείας με σκανδαλώδεις εκπτώσεις στο «Ντυνάν» σε σημαίνοντα πρόσωπα της χώρας, έχει προαναγγείλει αποκαλύψεις.

Σε συνέντευξή του, πριν από δύο ημέρες, ο Ανδρέας Μαρτίνης κατήγγειλε μεθοδεύσεις για να περάσει το νοσοκομείο στα χέρια της τράπεζας Πειραιώς. Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κατονόμασε υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων με βασικούς τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

Μίλησε και για μεθοδεύσεις παλαιότερα επί ΠΑΣΟΚ, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να παίζει, όπως είπε, σημαντικό ρόλο στις πελατειακές πρακτικές που αναπτύχθηκαν εντός της Διοίκησης του «Ντυνάν». «Εκτελεστικός βραχίονας και άμεσος συνομιλητής των ενδιαφερομένων για το «Ντυνάν» ήταν ο Νότης Μηταράκης», είχε υποστηρίξει. 

Ads

Ζωντανή Μετάδοση