Συντεταγμένοι στη θέση ότι είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα εμφανίστηκαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Μέζεμπεργκ του Βερολίνου.

Ads

«Για την κατάσταση στην Ελλάδα, έχουμε πολύ κοινή θέση, σε ό,τι αφορά το αν είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και το αν είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη. Η Γερμανία και η Ισπανία είναι, σε αυτό, σε κοινό δρόμο», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Μαριάνο Ραχόι από την πλευρά του είπε ότι «το σημαντικό είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τώρα μεταρρυθμίσεις» και τόνισε πως στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης και θέσεων εργασίας. «Αυτό συνιστά σταθερή βάση, ώστε η χώρα να μπορεί μόνη της να λειτουργήσει καλά. Και αν οι συμφωνίες τηρηθούν, τότε η Ελλάδα θα έχει μέλλον. Θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι και εάν τα πράγματα υλοποιηθούν σωστά, εάν υπάρξει λογική, εάν τηρηθούν οι συμφωνίες, τότε μπορούν στην Ελλάδα τα πράγματα να πάνε καλά σε λογικό χρόνο», πρόσθεσε.