Σε έξι προσαγωγές, τριών Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, προχώρησε η Αστυνομία κατά την επιχείρηση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Πολυτεχνείο στην οδό Πατησίων. Το θέμα έφερε στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει την Ολομέλεια για το περιστατικό.

Ads

 
«Πελώρια ερωτήματα δημιουργούνται για την πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση. Και στο παρελθόν με απαράδεκτο τρόπο εισέβαλε αστυνομία, αλλά είχαν προηγηθεί επεισόδια. Τώρα δεν υπήρχαν επεισόδια. Είχαν έγκριση από τις πρυτανικές αρχές; Απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα. Κάνετε λάθος, αν νομίζετε ότι μπορείτε να οδηγήσετε την κοινωνία σε ακροδεξιές κατευθύνσεις, για να φέρετε νέο μνημόνιο», είπε ο κ. Λαφαζάνης απευθυνόμενος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.
 
Στον κ. Λαφαζάνη απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία  Βούλτεψη, η οποία επεσήμανε ότι «είναι υποχρέωση της Αστυνομίας όταν έχει τέτοιες πληροφορίες να προχωρά σε επιχειρήσεις».
 
Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν πως προέβησαν στην συγκεκριμένη επέμβαση ύστερα από καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών στον περιβάλλοντα χώρο.
 
Μετά την επιχείρηση, ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν ένα δοχείο με εύφλεκτο υλικό, ένας κάλυκας όλμου, κοντάρια, μια βαριοπούλα, σπρέι πιπεριού και αντιασφυξιογόνες μάσκες.
 
Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι «παραδόθηκαν προς χρήση στην Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου χώροι, οι οποίοι τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και τριάντα χρόνια».