Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί στη χώρα μας ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Έτσι, αύριο το πρωί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 09:30 το πρωί, ενώ το απόγευμα στις 15:00 θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ads

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, ο Πιερ Μοσκοβισί, μιλά για την ελληνική κρίση και υποστηρίζει «τώρα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ», χαρακτηρίζοντας «καλό οιωνό» την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά», προσθέτει. 

Υπογραμμίζει δε, την επιθυμία του να γίνει η Ελλάδα, μετά το πρόγραμμα, «μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» και στέλνει το προσωπικό του μήνυμα: «τώρα είναι η ώρα για μία τελική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και να στραφούμε προς ένα πιο ήρεμο και φωτεινό μέλλον».

Αναφερόμενος στην συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, την χαρακτηρίζει «πολύ καλή» και προσθέτει: «πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, μαζί».

Ads

Παραλλήλως, ο Επίτροπος Οικονομικών μιλά και για το «σταυροδρόμι» στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη, με την επισήμανση ότι «πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά την κατεύθυνση» που αυτή θα πάρει. 

Και προτείνει τη λήψη «φιλόδοξων αποφάσεων» για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, αλλά και δικαιότερης ευρωζώνης. Σημειώνει πάντως, «η ανάπτυξη έχει επιστρέψει», ενώ διαπιστώνει ότι «τα λαϊκιστικά κόμματα ακμάζουν χάρη στην οικονομική ανασφάλεια».