Επίθεση εναντίον όσων θέτουν ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και επικρίνουν το χαμηλό εκλογικό ποσοστό του 8 % εξαπέλυσε σημερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Καρύδης. Χθες εξίσου έντονη ήταν και η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη για το ίδιο ζήτημα. Θέμα ηγεσίας έθεσαν σήμερα ο βουλευτής του κόμματος, Μιχάλης Κασσής καθώς και ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, οι οποίοι ακολούθησαν τις χθεσινές δηλώσεις του Θάνου Μωραίτη.
 

Ads

Σήμερα o  υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, άφησε αιχμές προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς σε κείμενο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, χαρακτηρίζει «αποτυχία» για το ΠΑΣΟΚ το εκλογικό αποτέλεσμα.  

Μιλώντας στο Βήμα Fm, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας, της βάσης και να τα δούμε και να τα επανεξετάσουμε όλα. Με ρωτάτε πολύ συγκεκριμένα για το θέμα της ηγεσίας και δεν βάζω θέματα που δεν τα βάζει η κοινωνία και η βάση και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Αλίμονο σε ένα τόσο κομβικό σημείο που έχουμε έρθει, με μονοψήφιο ποσοστό και τα θέματα όλα ανοιχτά μπροστά μας, αν δεν θέσουμε και θέμα ηγεσίας. Τότε, αν μου επιτρέπετε, τι σόι σούπα συνέδριο θα είναι αυτό;Θα συζητήσουμε για όλα τα άλλα και όχι για την ηγεσία; Ναι, βέβαια πρέπει να το συζητήσουμε κι αυτό. Αλίμονο…».

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, έθεσε ο βουλευτής του κόμματος, Μιχάλης Κασσής, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή ηγεσίας μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Τόνισε επίσης ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρει ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της παράταξης και αναρωτήθηκε σε πόσο χαμηλά ποσοστά πρέπει να φτάσει ένα κόμμα για αποχωρήσει το αρχηγός του.

Ads

Στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ

«Βάζουν τις προσωπικές τους στρατηγικές μπροστά απο το συμφέρον της Παράταξης» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης και προσθεσε «αυτή τη σπουδή να πετροβολούν λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές θα την αποδοκιμάσει ο ίδιος ο κόσμος μας που μας στήριξε». Σύμφωνα με τον ίδιο η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές είναι δεδομένη, εχει εγκριθεί απο τα όργανα του κόμματος και αυτό ήταν το μήνυμα της κάλπης.

Χθες το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στις επικρίσεις στελεχών και βουλευτών, όπως ο Θάνος Μωραΐτης που έθεταν ζήτημα ηγεσίας. «Κάποιοι που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να πάψουν να προσβάλλουν τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα στην παράταξη, τους υποψηφίους και τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη των εκλογών και τελικά την ίδια τη χώρα χάριν της οποίας υπάρχει ιστορικά το ΠΑΣΟΚ», ήταν το μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη.