Σε ποινή φυλάκισης 6 και 18 ετών καταδικάστηκαν χθες δύο ιερείς των Φαρσάλων που κατηγορούνταν για υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου, μέσω πλαστών μισθοδοτικών καταστάσεων για ιερείς. Με αυτό τον τρόπο οι δύο ιερείς κατάφεραν να καταχραστούν 930.000 ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

Ads

Τις ποινές επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Σύμφωνα με το thessalianews, όλα αποκαλύφθηκαν τον Ιούνιο του 2012 όταν καταγγέλθηκε από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, ότι κατά τον έλεγχο που έγινε στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων που είχαν κοινοποιηθεί στη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων, βάσει των οποίων καταβάλλονται οι μισθοί του εφημεριακού κλήρου του Δήμου Φαρσάλων, διαπιστώθηκαν ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

Σημειώνεται πως ο ένας εκ των δύο ιερέων βρισκόταν ήδη στη φυλακή ύστερα από πρωτόδικη απόφαση, ενώ το δικαστήριο επέβαλε -εκτός των άλλων- στους δύο ιερείς και καταβολή αποζημίωσης ποσών 220.000 και 710.000 ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο.

Ads