Πρώην αρχιμανδρίτης με καταγωγή από την Ξάνθη συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη και οδηγήθηκε στις φυλακές Κομοτηνής καθώς δεν είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης που εκκρεμούν σε βάρος του. Σε βάρος του 38χρονου αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλίδη που υπηρετούσε κατά το παρελθόν στη μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, είχε εκδοθεί ένταλμα από τον εισαγγελέα Ξάνθης. Ο πρώην αρχιμανδρίτης έχει απομακρυνθεί από την Εκκλησία για «ροζ σκάνδαλο», αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά ο αποσχηματισμός του.

Ads

Ο Ιωάννης Καρασακαλιδης είχε προκαλέσει αναστάστωση στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης με τις ερωτικές ιστορίες του. Τελικά είχε τιμωρηθεί με έκπτωση και αργία από το αξίωμά του από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο για «εναγκαλισμούς, θωπείες και ασπασμούς θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του, κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του, παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ’ αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας και δεινότατο σκανδαλισμό της συνειδήσεως των πιστών».

Ακολούθως κυκλοφόρισαν κάποια συκοφαντικά και υβριστικά φυλλάδια για τον Μητροπολίτη Άνθιμο και την οικογένειά του.  Ο Μητροπολίτης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντία και εξύβριση και όπως αποδείχθηκε από την έρευνα πίσω από την κυκλοφορία τους ήταν ο Καρασακαλίδης. Ο αρχιμανδρίτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 εττών ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε το δικαίωμα να εξαγοράσει την ποινή του. Όμως ο Ιωάννης Καρασακαλιδης δεν κατέβαλε ποτέ τα χρήματα που όφειλε (50.000 ευρώ) και έτσι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με το οποίο και συνελήφθη.

Η ποινική δίκη του πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στην Αλεξανδρούπολη και ο πρώην αρχιμανδρίτης είχε κριθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικά και καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4,5 ετών χωρίς αναστολή, διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και διετή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ωστόσο, εκ νέου δεν κατέβαλε ποτέ το πόσο των 50.000 ευρώ για την εξαγορά.

Ads