Πληροφορία που φέρει τους αστυνομικούς, που όχι μόνο παραβίασαν κόκκινο σηματοδότη συνοδεύοντας κάποιον επίσημο, αλλά στη συνέχεια κακοποίησαν δικυκλιστή που διαμαρτυρήθηκε επειδή κόντεψαν να πέσουν πάνω του, ανήκει στη φρουρά του πρωθυπουργού, δημοσιεύει το Documento.

Ads

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η μηχανή με πινακίδα ΙΖΟ 955, δεν είναι καταχωρημένη επισήμως και φαίνεται να ανήκει στην Υπηρεσία Προέδρου Μελών Κυβέρνησης, και να έχει διατεθεί στη φρουρά του πρωθυπουργού. Προσθέτει ότι είναι μία από τις πέντε που έχουν αγοραστεί πρόσφατα και έχουν διατεθεί στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον Διοικητή της ΕΥΠ και κάποια μέλη του Μαξίμου.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το κυβερνητικό αυτοκίνητο που συνόδευαν οι αστυνομικοί πιθανολογείται πως χρησιμοποιεί ένας πολύ στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, εκτός της αστυνομικής βίας, που είναι το μείζον στην προκειμένη περίπτωση, είναι αξιοσημείωτο ότι κυβερνητικό αυτοκίνητο παραβιάζει τον ΚΟΚ.

Το Documento γράφει ότι απευθύνθηκε στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προκειμένου να λάβει επίσημη απάντηση για το θέμα και να διασταυρωθούν πλήρως οι πληροφορίες, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Ads

Το βίντεο δημοσιοποίησε στο Facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος του «Ρουβίκωνα», ο οποίος καταγγέλλει πως «πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ένα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς υπουργού. Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές. Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας».

«Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον “επίσημο” έφυγε κατ’ ευθείαν», σημειώνεται στην ανάρτησηΤο Documento απευθύνθηκε στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, προκειμένου να λάβει επίσημη απάντηση για το θέμα και να διασταυρωθούν πλήρως οι πληροφορίες, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Έρευνα για το ζήτημα – μετά τον σάλο που ξέσπασε- ξεκίνησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικού με ιδιώτη σε χθεσινό περιστατικό, που απεικονίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας».

Επίκαιρη ερώηση Ραγκούση σε Χρυσοχοϊδη 

Επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα κατέθεσε ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για αστυνομικούς εν ενεργεία οι οποίοι αναγνωρίστηκαν, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τηρώντας «σιγήν ιχθύος» προσπαθεί να αποκρύψει τη μονάδα στην οποία υπηρετούν καθώς και την ταυτότητα του φυλασσόμενου προσώπου.

Με βάση τα παραπάνω, ο Γιάννης Ραγκούσης  ρωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη:

-Γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας;Σε ποια συγκεκριμένη μονάδα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που αναγνωρίστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον άτυχο μοτοσικλετιστή;

-Ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου που επέβαινε στο προπορευόμενο όχημα; Πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό;