Στοιχεία και φωτογραφίες των τριών συλληφθέντων την περασμένη Τετάρτη στην Αγία Παρασκευή, δόθηκαν αργά το απόγευμα στην δημοσιότητα. Οι τρεις, που έπεσαν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής το πρωί της Τετάρτης, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ads

Πρόκειται για τον Γιάννη Μιχαηλίδη 32 χρόνων, της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου 28 χρόνων και της Δήμητρας- Ευδοξίας Βαλαβάνη 26 χρόνων.

Επίσης στην δημοσιότητα δόθηκαν οι τρεις πλαστές ταυτότητες με τις φωτογραφίες των συλληφθέντων και τα στοιχεία Νικόλαος Σαχτούρης, Ζωή Λαμπίρη και Μαρίνα Πέτρου.

O γνωστός το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» οδηγήθηκε το μεσημέρι στον ανακριτή. Την πόρτα του ανακριτή πέρασαν και οι δύο γυναίκες που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο στην οδό Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.  Στην Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Και οι τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Σε βάρος της νεότερης των τριών κατηγορουμένων, της 26χρονης που κατά τις Αστυνομία είναι σύντροφος του «τοξοβόλου» και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα, ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για το αδίκημα της απείθειας. Η κατηγορία αφορά την άρνηση της νεαρής γυναίκας να δώσει δείγμα για έλεγχο DNA. Χθες σε βάρος των τριών ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα ποινικές διώξεις για 4 κακουργήματα και 6 πλημμελήματα.

Στο μικροσκόπιο οπλισμός, κινητά τηλέφωνα, κλειδιά, ρούχα,  πλαστές ταυτότητες. Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής στρέφονται σε συνεργούς και κρησφύγετα. Στο επίκεντρο βρίσκονται έξι κινητά τηλέφωνα, και πέντε κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Τα πρώτα στοιχεία παραπέμπουν στο ότι σχεδίαζαν ληστεία στην επαρχία πιθανόν την μέρα της σύλληψής τους.Ο 32χρονος πριν από 10 μέρες είχε ταξιδέψει στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε στην οδό Αγίου Ιωάννου ήταν στο πίσω κάθισμα. Φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δίπλα του να είχε μία θήκη ρακέτας και μέσα το καλάζνικοφ.

Η ληστεία τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας και μία απόπειρα στην Αρναία Χαλκιδικής με την ακινητοποίηση αστυνομικού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υποδεικνύουν ασύλληπτους συνεργούς.

Αυτό που εξακολουθεί να προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι το γεγονός ότι την στιγμή που συνελήφθησαν φορούσαν γάντια, είχαν βαρύ οπλισμό με σφαίρες στη θαλάμη αλλά και ασύρματο, συντονισμένο, στις συχνότητες της αστυνομίας.

Η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό  πιθανού κρησφύγετου σε Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου και Υμηττό.

Πηγή: ΕΡΤ