Με εντολή των εισαγγελικών αρχών, η Αστυνομία έδωσε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητας του ενός από τους κατηγορούμενους για την υπόθαλψη του Γιώργου Πετρακάκου.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον Φώτη Ασημακόπουλο, του Δημητρίου και της Βασιλικής, ο οποίος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα.

Ο 35χρονος συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

image image
image image

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, για πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία.

Ads

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ως συνεργός του Πετρακάκου, αντιμετωπίζει ο 27χρονος αδερφός του Θεμιστοκλής, που ήδη προφυλακίστηκε.

Τον δρόμο της φυλακής έχουν πάρει και ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφός του Μαρία Θεοφίλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πετρακάκος βαρύνεται, μεταξύ άλλων, για τα κακουργήματα της  «παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, όπλων και πυρομαχικών κατά συρροή και της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστες ενεργούντες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών».