Στη δημοσιότητα, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, δόθηκαν τα στοιχεία των τριών δραστών της πρόσφατης ένοπλης ληστείας τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας, ενώ στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ έχουν αναρτηθεί και οι φωτογραφίες τους.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για τον Γιώργο Πετρακάκο, αγνώστου ο οποίος γεννήθηκε το 1979, τον Σπύρο Χριστοδούλου, ο οποίος γεννήθηκε το 1970 και τον Σπύρο Δραβίλα, που γεννήθηκε το 1981.

Στην ίδια ανακοίνωση  αναφέρεται πως «προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα, τα στοιχεία και φωτογραφίες των οποίων δίνονται στη δημοσιότητα, συμμετέχουν σε ομάδα – εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα, τα μέλη της οποίας θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα».

Στις 22 Αυγούστου, οι τρεις δράστες, εισέβαλαν με την απειλή όπλων στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ,  το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ. Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που είχε πλαστογραφημένες πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς Αττικής. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε καμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Ads

Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.