Στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δόθηκαν φωτογραφίες καθώς και το αντίστοιχο μαγνητοσκοπημένο οπτικό υλικό που λήφθηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καταστήματος – οπλοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Κυριακής (12-2-2012).

Ads

 
Σύμφωνα με την αστυνομία, το βράδυ της Κυριακής (12-2-2012), κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας πολυάριθμη ομάδα από τους επιτιθέμενους εισέβαλλε και λεηλάτησε κατάστημα – οπλοπωλείο που εδρεύει επί της πλατείας Ομόνοιας, αφαιρώντας μεγάλη ποσότητα και είδη οπλισμού (κυνηγετικές καραμπίνες, είδη σκοποβολής, ομοιώματα όπλων, συλλεκτικά είδη κλπ). Η αξία των αντικειμένων που αφαίρεσαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη, ξεπερνά τις 110.000 ευρώ, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν στο κατάστημα υπολογίζονται στις 70.000 ευρώ, αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στα πρόσωπα που συμμετέχουν, όσο και σε άλλους επίσης αγνώστους μέχρι στιγμής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.
 
Συγκεκριμένα, κατηγορούνται, κατά περίσταση, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο για άνθρωπο, για διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα που εκτελέσουν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους, καθώς και της αντίστασης κατά της Αρχής.