Στη διάθεση της ειδικής επιτροπής της Βουλής για τη διενέργεια της προανακτικής εξέτασης έθεσε εαυτόν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με γραπτή δήλωσή του.
 

Ads

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι η εξής:

«Είμαι στη διάθεση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για διενέργεια προανακριτικής εξέτασης. Το μόνο που θέλω είναι να μου δοθεί η ευκαιρία να καθαρίσω το όνομά μου από μια χονδροειδή κατασκευή σε βάρος μου και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Χθες από το βήμα της Βουλής, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι «Δεν είμαι απλώς αθώος, είμαι αντικείμενο μιας χοντροκομμένης προσπάθειας ενοχοποίησης», επικαλούμενος τις τελευταίες αποκαλύψεις με την εμπλοκή Διώτη στη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ.

Ads

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρχικά παραδέχθηκε ότι μπορεί να έγιναν λάθη από την πλευρά του και θα έπρεπε να είχε χειριστεί διαφορετικά κάποια πράγματα και με μεγαλύτερη επιμέλεια, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος», αλλά και πως «κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης θα ξεπλυθεί στην πλάτη μου μέσω ειδικών δικαστηρίων και με βάση χονδροειδώς αβάσιμες σε βάρος μου κατηγορίες».