Στη Βουλή διαβιβάστηκε ο φάκελος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε Εισαγγελία της Βορείου Ελλάδος πολίτης, σε βάρος του Πρωθυπουργού για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων της χώρας σε γερμανικών συμφερόντων κοινοπραξία.

Ads

Σύμφωνα με το μηνυτή, η μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων σε συνδυασμό με διαφόρους αρνητικές παραμέτρους, όπως είναι η εκμετάλλευση τους προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για τη μείωση του χρέους, παραβιάζει τόσο τις επιταγές του Συντάγματος για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, όσο και τις διατάξεις εκείνες του Ποινικού Κώδικα για την κατάχρηση πληρεξουσιότητας όταν το κράτος ζημιώνεται από εκπρόσωπό του.

Ακόμη, υπογραμμίζει ο μηνυτής ότι το τίμημα για την μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων έπρεπε να είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιο λόγω της συνεχώς αυξανόμενης κάθε έτος τουριστικής κίνησης στην χώρα μας. 

Παράλληλα, ο μηνυτής καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ότι παραβίασε την εντολή εμπιστοσύνης που του έδωσε ο Ελληνικός λαός, όταν εκδήλωσε την προτίμησή του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και παράλληλα παραβίασε το Σύνταγμα, καθώς με κακοβουλία και ιδιοτέλεια, η υπεροχή του «όχι» μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο «ναι».

Ads