Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο, ζητώντας έρευνα από το 1981 και έπειτα.

Ads

«Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία από το 1981 μέχρι και σήμερα. Και αυτό για να διερευνηθούν πλήρως και τα αίτια της κρίσης που οδήγησε στο Μνημόνιο και οι χειρισμοί που έγιναν πριν και μετά την υπογραφή του Μνημονίου. Δηλαδή, από την εποχή που άρχισε να διογκώνεται το χρέος, και να παραλύει ο παραγωγικός ιστός της χώρας», αναφέρει η πρόταση που υπογράφεται από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με πρώτους υπογράφοντες τους Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «προσπαθεί να διχάσει τον Ελληνικό λαό και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της χώρας για την οποία φέρει τεράστια ευθύνη εξαιτίας των αντιφάσεων και παλινωδιών της».

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια προκειμένου να αποφασίσει για την πρότασή της και τονίζει πως σε κάθε περίπτωση η Εξεταστική Επιτροπή που προτείνει, πρέπει να ξεκινήσει τις εργασίες της «μετά το τέλος της 4μηνης παράτασης του Μνημονίου που ζήτησε και έλαβε η σημερινή Κυβέρνηση ως τέλη Ιουνίου. Διαφορετικά, κάθε τέτοια συζήτηση, όπως και αυτή της Εξεταστικής Επιτροπής που προτείνει η Κυβέρνηση, λειτουργεί μόνον αποπροσανατολιστικά, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα».

Ads

Διαβάστε επίσης:

Στη Βουλή η σύσταση εξεταστικής για τα Μνημόνια [LIVE]