Στη Βουλή κατέληξε η μαζική πορεία των μελών του ΠΑΜΕ, που διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ads

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησαν στα Προπύλαια η ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία, όπως και κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μεταξύ των οποίων ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, οι οποίοι κατέληξαν επίσης στη Βουλή. 

Επεισόδιο σημειώθηκε όταν μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων άφησαν έξω από τη Βουλή ένα πανό, που έγραφε «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία» και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά για να τους απωθήσουν.

Επίσης ένταση επικράτησε όταν μία ομάδα διαδηλωτών, φοιτητές και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προσπάθησαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο από την πλευρά του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Αστυνομικοί τους εμπόδισαν. Ακολούθησε σύγκρουση σώμα με σώμα ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν τελικά από το σημείο.

image

Ads

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος, για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη από την λαϊκή συμμαχία» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων ‘δημοσιονομικής προσαρμογής’ αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».