Είναι ο άνθρωπος που έβαλε την τελευταία υπογραφή στην υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη που εξελίχθηκε σε κινηματογραφική ταινία και κατόπιν σε τηλεοπτικό show. Ποιος είναι; Είναι ο Βασίλης Τοκάκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι αν και στο ίδιο κόμμα «μια ιδεολογική άβυσσος» τον χωρίζει από τον Άδωνι Γεωργιάδης. 

Ο βουλευτής και ακόμη wanna be πρόεδρος της ΝΔ – αύριο θα εξεταστεί η έντασή του επί της απόρριψης της υποψηφιότητά του από την εφορευτική επιτροπή του κόμματος – στηρίζει τη στροφή του κόμματος προς τα δεξιά. 

Ο Βασίλης Τοκάκης – κατά δήλωσή του – στηρίζει τη στροφή της ΝΔ προς το κέντρο και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να στηρίξει τον Άδωνι Γεωργιάδη για την ηγεσία του κόμματος. Τότε γιατί έβαλε την υπογραφή; 

Ads

Τριάντα λεπτά την πριν τη λήξη της διορίας για την κατάθεση υποψηφιοτήτων και αφού είχε πληροφορηθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε συγκεντρώσει 49 υπογραφές, ο Βασίλης Τοκάκης αποφάσισε ότι δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να είναι υποψήφιος για μια υπογραφή. 

«Δεν συμφωνώ πολιτικά με τις θέσεις του κ. Γεωργιάδη, αλλά δεν θα πάψω να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του κάθε υποψηφίου, να διεκδικήσει την ψήφο της βάσης του κόμματός μας, όταν μάλιστα έχει ήδη συγκεντρώσει 49 από τις απαιτούμενες 50 υπογραφές» είπε σε δήλωσή του. 

«Ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε να σκεφτόμαστε με ανοικτό μυαλό και με την λογική των ίσων ευκαιριών για όλους και όχι με τη λογική των αποκλεισμών που μας έφτασε σε αυτό το σημείο» πρόσθεσε.