Σε διάψευση του βίντεο που δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter o γαμπρός του Ερντογάν από πτήση drone στον Έβρο, προχώρησε ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ. Όμως κάποιες εικόνες φαίνεται να διαψεύδουν τον Υφυπουργό. 

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο γαμπρός του Τούρκου Προέδρου, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, επιχειρώντας να προκαλέσει ανήμερα της επετείου της Άλωσης, δημοσίευσε τη διαδρομή ενός τουρκικού μη επανδρωμένου κατασκοπευτικού αεροσκάφους που φέρεται να διασχίζει όλο τον ποταμό Έβρο από Βορρά προς Νότο. Ο Υφυπουργός Άμυνας διαψεύδει και σημειώνει  «Δεν επιβεβαιώνεται αυτή η πτήση. Μπορεί κάπου να πέταξε να έδωσε ένα όνομα. Στον Έβρο όμως δεν έχει παρατηρηθεί αυτή η πτήση». 

Τα λεγόμενά του πάντως διαψεύδουν οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την ελληνική πλευρά και έχει στην κατοχή του το tvxs.gr Προφανώς η ημερομηνία δεν πιστοποιείται από τη φωτογραφία αλλά για τους ειδικούς,  είναι ευδιάκριτο το τουρκικό drone πάνω από τη συνοριακή περιοχή. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στις 29 Μαϊου, σε σημείο που  συμπεριλαμβάνεται στο σχεδιάγραμμα που παρουσίασε ο Μπαϊρακτάρ.

Πρόκειται για παιχνίδι εντυπώσεων και όχι ουσίας, όπως υποδηλώνει η ημερομηνία. Πάντως η πολύ αξιόπιστη πηγή, που διατηρεί την ανωνυμία της, αναφέρει στο tvxs.gr ότι η παρουσία των τουρκικών drones είναι σχεδόν καθημερινή στην περιοχή. 

Ads

image

image