Μέχρι τις 20 Ιουλίου οι τηλεοπτικοί σταθμοί και το ελληνικό δημόσιο έχουν προθεσμία να υποβάλουν τα υπόμνημα τους ενώπιον του ΣτΕ, ενώ, το προσεχές διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές των ιδιοκτητών καναλιών κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ads

Κατά τη συζήτηση ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου, οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών Mega, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TVκαι της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας επεσήμαναν στους δικαστές τις αντιρρήσεις τους γύρω από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ζητώντας οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις να κριθούν αντισυνταγματικές. Υποστήριξαν επίσης ότι αρμόδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι το ΕΣΡ κι όχι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών εξέφρασαν επίσης την δυσπιστία τους στο κατά πόσο τεκμηριώνεται επιστημονικά ο αριθμός των 4 τηλεοπτικών αδειών και εξέφρασαν και τις ενστάσεις τους για την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ.

Με αιχμές απάντησαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Δημοσίου, διατυπώνοντας την άποψη ότι υπάρχουσες διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών «φοβούνται τους νέους παίχτες στο παιχνίδι» και κατηγορώντας τις ότι «θέλουν να διατηρηθεί αυτή η παρανομία εσαεί ώστε να επηρεάζουν το δημόσιο βίο όπως θέλουν».

Ads

Αναφέρθηκαν επίσης ότι υπάρχει συνταγματική υποχρέωση να γίνει ο διαγωνισμός, κι έκαναν λόγο για σκοπιμότητες σχολιάζοντας τις διαστάσεις που πήρε η επιστολή της Κομισιόν προς την κυβέρνηση.