Αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής των επιτροπών κατοίκων Χαλκιδικής κατά της «Ελληνικός Χρυσός», που αφορά στην επέκταση των εγκαταστάσεων της εταιρείας. Η υπόθεση θα επανεξεταστεί σε δύο με τρεις μήνες από τώρα, καθώς το ΣτΕ έκρινε πως λόγω αλλαγής στην πολιτική ηγεσία η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί εκ νέου. 

Ads

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής αντιτίθενται στην έγκριση της τεχνικής μελέτης δύο μεγάλων φραγμάτων στα ρέματα Καρατζά και Λιοτσάνικο, στα οποία θα εναποτεθούν 150 εκατ. τόνοι τοξικών αποβλήτων.

Κάτοικοι της Χαλκιδικής αλλά και αλληλέγγυοι από την Αθήνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη, αυτή η καταστροφή δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα πάμε σε άλλου είδους ανάπτυξη στην περιοχή, κάτι που θα εφαρμοστεί σύντομα» δήλωσε στο Κόκκινο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη που συμμετείχε στη συγκέντρωση των κατοίκων και των επιτροπών Χαλκιδικής που βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω απο το ΣτΕ.

Ads