Σύνθετη ονομασία «που θα είναι μία λέξη, αμετάφραστη, στη σλαβική διάλεκτο, έναντι όλων», παράλληλα με συγκεκριμένες εγγυήσεις της ΠΓΔΜ ότι εγκαταλείπει τον αλυτρωτισμό, προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 

Ads

«Μπορούμε να πάμε σε πολλές εκδοχές που θα είναι πολύ καλύτερες από το “Βόρεια” και το “Άνω Μακεδονία”», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επισήμανε, ωστόσο, ότι κύριο θέμα παραμένουν οι διατάξεις του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έβαλε κατά του πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι είναι «γελοίο και επικίνδυνο να διαφοροποιείται ο υπουργός Άμυνας». Τον κατηγόρησε δε, ότι με τη στάση του δίνει αφορμή για ακραίες διαδηλώσεις ανά την Ελλάδα. «Εμείς είμαστε απέναντι σε ακραίες φωνές που διχάζουν τους Έλληνες», τόνισε και υπογράμμισε ότι το Ποτάμι «είχε από την αρχή κρυστάλλινη θέση επί του θέματος».

Πρόσθεσε, δε, ότι αν και οι υπόλοιποι είχαν καθαρή θέση θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται κυρίως στη διγλωσσία της κυβέρνησης. Είπε επίσης ότι είχε ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση από τον Σεπτέμβριο, συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας φέρνει με μεγάλη καθυστέρηση αυτή τη συζήτηση».

Ads

Η συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη: 

Δηλώσεις Θεοδωράκη μετά τη συνάντηση:

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στάθηκε στην ανάγκη «να ενημερωθούν οι Έλληνες τι κερδίζουν από μία λύση με σύνθετη ονομασία, παράλληλα με τη δέσμευση της ΠΓΔΜ ότι εγκαταλείπει τον αλυτρωτισμό». 

Διαβάστε επίσης: