«Η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση να αποδείξουν ότι έχουν μεταρρυθμιστική ατζέντα. Υποστήριξε επιπλέον ότι το κόμμα του θα στηρίξει την όποια προσπάθεια μεταρρυθμίσεων. 

Ads

«Ήδη το κράτος μένει από ρευστότητα, το τραπεζικό σύστημα είναι σχεδόν νεκρό, ο ιδιωτικός τομέας βιώνει την απόλυτη οικονομική ασφυξία, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους ή πληρώνονται μόνο έναντι», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει «να βάλει τέλος στις γενικόλογες διακηρύξεις αγάπης προς την Ευρώπη και να καταλήξει άμεσα σε μια οριστική συμφωνία με τους εταίρους μας».

«Εμείς σας είπαμε είμαστε εδώ. Γιατί αυτό που προέχει είναι να σώσουμε τη χώρα. Και θα μου επιτρέψετε να πω όχι μόνο εμείς. Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου μπορεί να είναι μαζί σας, αν πραγματικά τολμήσετε να κάνετε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Κάποιοι ίσως επειδή έχουν καταλάβει τα λάθη τους, κάποιοι ίσως γιατί φοβούνται τη στιγμή που θα ξεσπάσει ο θυμός της κοινωνίας. Αρπάξτε λοιπόν την ευκαιρία. Αφήστε τα λεξικά και πιάστε τη δουλειά» κατέληξε.