Ξανανοίγει την πόρτα της… κεντροαριστεράς ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας ότι αυτός και το Ποτάμι είναι εδώ και κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι βάζει προσκόμματα στη διαδικασία. 

Ads

Μιλώντας στον realfm, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ουσιαστικά στα όσα είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, χθες σε συνέντευξή της στο Νίκο Χατζηνικολάου, και αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι το Ποτάμι καθυστερεί τη διαδικασία. 

Παράλληλα, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ ότι επιδιώκει να θέσει υπό τη σκέπη του την κεντροαριστερά ενώ το Ποτάμι προτείνει να δημιουργηθεί ένα εντελώς καινούριο κίνημα.

Σημείωσε δε ότι το Ποτάμι ήταν αυτό που πρότεινε συγκεκριμένες διαδικασίας αλλά και την παραχώρηση κοινής συνέντευξης Τύπου με τη Φώφη Γεννηματά στις 20 Σεπτέμβρη. 

Ads

Διαβάστε επίσης:

«Εμείς είπαμε παιδιά ξεκινάμε. Στις 20 του μήνα κοινή συνέντευξη Θεοδωράκη – Γεννηματά, να πει ο καθένας τις πολιτικές του απόψεις, το όραμά του για το κέντρο, τι λύσεις δίνει και ξεκινάμε τη διαδικασία για εκλογές από τη βάση» είπε χαρακτηριστικά. 

«Ανοιχτές βέβαια χωρίς κάλπες με ψηφιακά συστήματα, όπως γίνεται σε ένα σύγχρονο κράτος. Είπαμε μια τέτοια πρόταση ολοκληρωμένη, σαφέστατη, λέγοντας ως υποσημείωση πολλά από αυτά που εμείς προτείνουμε πιθανόν να μην τα δεχθεί το ΠΑΣΟΚ και να τα διορθώσουμε. Κι αντί να εισπράξουμε ένα “ναι” από την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, βγαίνει η κα Γεννηματά και λέει με αυτούς τους όρους δεν προχωράμε. Με ποιους όρους δεν προχωράμε δηλαδή; Εμείς είμαστε εδώ. Γιατί να μην το ξεκινήσουμε το εγχείρημα;»

Τέλος υποστήριξε ότι εκείνος παραμένει ανοιχτός για νέα συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά με στόχο την εξεύρεση λύσης.