Σταθερά πρώτη εντός ευρωζώνης στην ανεργία η Ελλάδα με δεύτερη την Ισπανία. Η Κύπρος αναρριχήθηκε ταχύτατα στην τρίτη θέση. Ο δείκτης της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 12,1% στην Ευρωζώνη, όπως επίσης δεν μεταβλήθηκε και στο σύνολο των 28 χωρών μελών όπου διατηρήθηκε στο 11%.

Ads

 
Στα 26,7 εκατ. άτομα εκτιμώνται οι άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στις 17 χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ ο αντίστοιχος αριθμός έφτασε τα 19,2 εκατ. πολίτες, τον περασμένο Ιούλιο. Στις ηλικίες ως 24 ετών οι άνεργοι στην ΕΕ έφταναν τα 5,6 εκατ. άτομα, ενώ στην Ευρωζώνη τα 3,5 εκατ.
 
Η Ελλάδα είναι σταθερά πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία, με το 27,6% (που έχει ανακοινώσει για τον Μάιο, καθώς δεν υπάρχουν νεότερα στοιχεία), ακολουθούμενη από την Ισπανία που είχε τον Ιούλιο ανεργία 26,3%.
 
Στην τρίτη θέση πλέον, έρχεται η Κύπρος, όπου η ανεργία τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού έφτασε το 17,3%. Η Κύπρος έχει να «επιδείξει» και την ταχύτερη άνοδο της ανεργίας σε 12 μήνες με +5,1%, ακολουθούμενη από την Ελλάδα με +3,8% και την Σλοβενία με +1,9%.
 
Στην άλλη άκρη της ευρωπαϊκής πραγματικότητας η Αυστρία επιδεικνύει ανεργία μόλις 4,8%, η Γερμανία 5,3% και η Λιθουανία 5,7%.