Στη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κληθείς να σχολιάσει τη νέα εμπορική πολιτική της ΔΕΗ, η οποία περιορίζει κατά 5% την έκπτωση συνέπειας.

Ads

«Η ΔΕΗ αποφασίζει για τις εκπτώσεις, είναι 100% δικιά της απόφαση. Αυτή ρυθμίζει την εκπτωτική της πολιτική, δεν αφορά την κυβέρνηση», ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο Open.

Όπως τόνισε, την κυβέρνηση αφορά η τιμή του ρεύματος. «Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση της τιμής του ρεύματος, αυτό είναι η κυβερνητική ευθύνη» ξεκαθάρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας.

Αναφερόμενος στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σημείωσε ότι θα υπάρχει ρητή αναφορά για τον αγωγό East Med. «Δεν θα υπογράψουμε σήμερα, θα έχουμε λίγη ακόμα τεχνική επεξεργασία για να υπογράψουμε στο επόμενο διάστημα», διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Τέλος όσον αφορά τις πλημμεληματικές διώξεις για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, επισήμανε ότι καλύπτεται πλήρως από τις δηλώσεις της Ρένας Δούρου πως έγινε ό,τι καλύτερο ήταν δυνατό. «Θεωρούμε ότι η διερεύνηση θα βγάλει το οριστικό πόρισμα. Κανένας δεν στράφηκε κατά της δικαστικής διερεύνησης, κάθε άλλο» τόνισε.