Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχώρησαν οι εφοριακοί την Παρασκευή, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που δέχθηκαν την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ της Κοζάνης.

Ads

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ- ΔΟΥ), η επίθεση αυτή «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα».

Οι εφοριακοί επισημαίνουν, επίσης, ότι «τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες». Και καλούν τη διοίκηση της ΑΑΔΕ και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ απαιτούν τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία. 

Η κατάσταση των τραυματιών

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο “Γ.Παπανικολάου” νοσηλεύονται από το απόγευμα της Πέμπτης οι δύο από τους τρεις τραυματίες που δέχτηκαν επίθεση με τσεκούρι από 45χρονο στην ΔΟΥ Κοζάνης ενώ η τρίτη τραυματίας νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική Κλινική του ιδίου νοσοκομείου. Πρόκειται για  έναν άντρα 56 ετών και δύο γυναίκες 47 και 67 ετών.

Ads

Όπως ανακοινώθηκε από νοσοκομείο “Γ.Παπανικολάου” ο 56χρονος νοσηλεύεται στη Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικά σταθερός με μηχανική υποστήριξη. Η 47χρονη  είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη και είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η  67χρονη νοσηλεύεται στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασής της από γναθοχειρουργό και τον συντονιστή διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.