Πεντάωρη παναττική στάση εργασίας 10:00-15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το Yπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ζητώντας την ακύρωση της αξιολόγησης των υπαλλήλων, που όπως υποστηρίζουν οδηγεί σε απολύσεις.

Ads

«Το νέο σύστημα αξιολόγησης στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών και δημιουργεί νέα θύματα για τις “ορέξεις” της τρόικας (νέες απώλειες μισθών, διαρκή κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες- απολύσεις)», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και σημειώνει ότι ούτε ένας εργαζόμενος δεν συμμετείχε στη διαδικασία της αξιολόγησης.

«Ακούω περί αγωνίας των εργαζομένων, περί απολύσεων, περί αντιδράσεως λόγω απολύσεων. Πού υπάρχει αυτό στον νόμο; Κάνετε ένα κόπο και διαβάστε τον νόμο για την αξιολόγηση και πείτε μου σε ποιο άρθρο, σε ποια παράγραφο, σε ποια διάταξη υπάρχει ως κύρωση ότι αν κάποιος μπει σε αυτό το 15% που είναι λιγότερο καλοί, αυτός απολύεται; Πουθενά», έφερε ως αντεπιχείρημα ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά την συνάντησή του με φορείς της Υγείας. «Από τη στιγμή που ζητάμε και επιμένουμε να γίνει η αξιολόγηση προσωπικού, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να εξαιρούμε τους εαυτούς μας από μία διαδικασία αξιολογήσεως η οποία μάλιστα θα έχει συμβατικά χαρακτηριστικά με την έννοια ότι αποδεχόμαστε και συνέπειες εξαιτίας μίας δυσμενούς αξιολογήσεως», πρόσθεσε.